L'Ajuntament de Berga ja té el pla d'accessibilitat

AquiBerguedà.cat | Societat | 26/02/2014 14:47

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Berga el pla d’accessibilitat que ha elaborat per al consistori. Un pla que assenyala les barreres arquitectòniques que hi ha a la via pública, als edificis municipals, als transports i a les comunicacions de Berga, amb l’objectiu de planificar i pressupostar l’eliminació d’aquestes barreres.

El pla d’accessibilitat està pensat per millorar l’autonomia de les persones, especialment dels col·lectius amb discapacitat, i preveu una millora de la qualitat de vida de la gent gran. És un pla per eliminar tota mena de barreres arquitectòniques però s’estableix també com un pla de prevenció de noves barreres, de manera que fixa criteris a tenir en compte en les noves edificacions o les reformes que es facin a la ciutat.

El document, ja a mans de l’Ajuntament de Berga, contempla un inventari de tot el què ha de ser accessible al municipi, informació sobre el seu estat i els diferents graus de problemàtica que presenten, també una proposta d’actuació, pressupostada en diferents fases, i eines de treball com plànols generals i detallats. A més, conté indicadors de resum amb propostes d’actuacions d’utilitat per als òrgans de govern municipal.

M.MERCÈ COROMINAS NOGUERA
C. EMILI GRAHIT, 62 ENT. 1ª 17003 GIRONA SPAIN        TEL. +34 972 22 33 95         FAX +34 972 42 64 85         mmcorominas@coac.net