Girona ja té el projecte per fer el carril bici sota el viaducte del tren

Diari de Girona. Girona, 13.07.2014

L’Ajuntament de Girona ja ha aprovat inicialment el projecte executiu del carril bici que transcorrerà per sota el viaducte del tren, des del pont de Pedret fins a la plaça Poeta Marquina. Malgrat que al projecte encara li queda recorregut abans que es faci realitat –ara s’haurà de sotmetre a exposició pública, rebre al·legacions i, sobretot, buscar finançament–, es tracta d’un pas més per connectar amb bicicleta el nord i el sud de la ciutat. «Amb aquest projecte confirmem que fem una aposta real per la mobilitat en bicicleta», assenyala el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà (CiU). El carril bici es troba inclòs dins del Pla de Mobilitat, en el qual Ajuntament i entitats han estat treballant durant els darrers tres anys.

El projecte, aprovat divendres passat, costarà uns 400.000 euros, tot i que de moment encara no disposa d’una dotació pressupostària. Això sí, Alcalà ja està buscant alternatives: «Ja veurem com ho anirem desenvolupant. Fins i tot es podria arribar a fer per fases, però l’important era fer aquest primer pas i tenir el projecte. D’aquesta manera, ens assegurem que la idea no queda en un calaix», indica.

El que encareix el projecte és que s’han d’instal·lar semàfors a les cruïlles per tal de garantir la seguretat dels ciclistes, mentre que també s’hauran d’endarrerir o suprimir alguns aparcaments. A més, també s’han de superar altres obstacles, com ara muntanyes de vegetació i voreres.

El nou carril bici permetrà connectar el pont de Pedret amb l’estació d’autobusos, on s’unirà amb el tram previst al Parc Central i amb el carril que ja hi ha al passeig d’Olot. El nou vial començarà just a la Copa, davant del Punt de Benvinguda, i anirà passant per sota les vies del tren fins a arribar a l’encreuament amb el carrer de Santa Eugènia. D’aquesta manera, la zona nord de la ciutat quedarà unida amb la sud.

Link: http://www.diaridegirona.cat/girona/2014/07/13/girona-ja-projecte-carril-bici/678468.html

M.MERCÈ COROMINAS NOGUERA
C. EMILI GRAHIT, 62 ENT. 1ª 17003 GIRONA SPAIN        TEL. +34 972 22 33 95         FAX +34 972 42 64 85         mmcorominas@coac.net