La Diputació de Barcelona redactarà un pla d'accessibilitat per Berga

10 d'Abril de 2012

L'Ajuntament haurà de fer actuacions per suprimir barreres arquitectòniques i altres millores

L’Ajuntament de Berga fa un pas endavant per la supressió de barreres arquitectòniques, així com també altres actuacions per millorar l’accessibilitat tant a la via pública com a equipaments municipals. D’aquesta manera hi guanyaran molt les persones amb mobilitat reduïda i també amb altres discapacitats, com ara visuals.

Aquest és l’objectiu del pla d’accessibilitat que es començarà a redactar properament. De moment, el consistori ha signat un conveni amb la Diputació de Barcelona per tal d’elaborar aquest pla. Els encarregats de la redacció seran tècnics de l’ens provincial, els quals es posaran en contacte amb l’ajuntament per recollir informació i plasmar en el document les mancances que té Berga en quan a accessibilitat.

El pla d’accessibilitat pretén inventariar, identificar barreres, pressupostar-ne l’eliminació i marcar un pla d’etapes, de manera racional i planificada en diferents àmbits d’actuació: la via pública, altres espais públics, edificis municipals, transports i comunicació.

El cost del projecte és de 60.000 euros i n’assumirà un 80% la Diputació de Barcelona. El 20% restant anirà a càrrec de l’Ajuntament de Berga.

 

Link: http://www.dbergueda.cat/noticies/noticia.xsp?id=11449

M.MERCÈ COROMINAS NOGUERA
C. EMILI GRAHIT, 62 ENT. 1ª 17003 GIRONA SPAIN        TEL. +34 972 22 33 95         FAX +34 972 42 64 85         mmcorominas@coac.net